Taro kortų apžvalga/ Kortos pradedantiesiems

Sveiki,

šį kartą apie taro kortas. Po to kaip paskelbiau, kad galima išsirinkti kortas su kuriomis bursiu, pasipylė klausimai. O kaip gi pasirinkti? Ką reikia pajausti? O gal man pačiai (-iam) reikia kortų?


Jeigu renkatės pirmąsias taro kortas, galima rekomenduoti dvi kalades - Rider-Waite taro kortų kaladė ir Tarot de Marseille. Šios dvi kaladės yra vienos lengviausiai prijaukinamų ir dažnai patariamos pradedančiųjų būrėjų ar tiesiog mėgėjų. 





Rider-Waite taro kortų kaladė. Tai viena populiariausių ir dažniausiai naudojamų kaladžių pasaulyje. Sukurta 1910 metais. Iliustratorė P.C. Smith laikėsi detalių nurodymų mistiko A. E. Waite ir suteikė kortoms fizinį pavidalą. Dėl paprastų ir gan aiškiai suprantamų iliustracijų šios kortos dažnai būna pirmosios ir rekomenduojamos pradedantiesiems, tačiau nepamirštamos ir patyrusių būrėjų.  








Tarot de Marseille. Manoma, kad ši kortų kaladė buvo sukurta 15 amžiuje Prancuzijoje. Dažnai kuriant taro kortas atsižvelgiama būtent į šių kortų dizainą. Šios kaladės dizainas ir paveikslėliai lengvai suprantami, lengva interpretuoti ir prisijaukinti. 


Buriantis internetu taro kortų pasirinkimas prideda autentiškumo, artumo, tikro ir gyvo jausmo. 

Tiek Rider - Waite, tiek Tarot de Marseille taro kortos, labiausiai tinka klausimams apie gyvenimą, namus, šeimą, meilę, ateities būrimams. Taip pat konkretiems klausimams. Pasrininkus taro kortas, burimas internetu tampa artimas, taip pat prie būrimo jūs prisidedate savo mintimis, o jus jaučiu tarsi pažinočiau daug geriau. 


Kokios buvo jūsų pirmosios kortos?




Komentarai